Vi vet nog vem du är

Vi vet nog vem du är

Vi vet nog vem du är handlar om dubbelliv, svek och skam, om barndomens trauman och om människors utsatthet. Om allt det som inte går att tala om men som förr eller senare kommer fram i ljuset.

Doris berättar:
”Plötsligt när jag satt vid min dator, stod det någon bakom min rygg. Lutade sig fram över mig, skuggade mig och viskade i mitt öra Vi vet nog vem du är. Det var ett rent fysiskt obehag, som om någon verkligen hotade mig. Som om någon skulle avslöja något som jag inte ens visste vad det var. Som om jag aldrig skulle duga.

Lika plötsligt visste jag att boken jag skrev på skulle heta just så. Grace, Anna, Tryggvi, alla mina huvudpersoner, hade ju ständigt någon bakom sig som hånfullt viskade detta. Vi vet nog vem du är.”

Recensioner i urval