Ogjort

Ogjort

Det är gråvinter när den här boken startar, en ung kvinna halkar omkring i blötsnön inne i stan, går mot bussen som en mycket tidig morgon för henne till en liten by där hon aldrig tidigare varit. I byn finns köksbordet där två föräldrar pratar om sitt vuxna barn som de älskar över allt annat, men som de nu inte får träffa. Där finns ett hus där tystnaden skjuter pilar i tystnaden och där mannen tycker att han fått sin kärnfamiljskvot uppfylld. Där finns den snåla Blåbärstramparen och den arga kärringen som tycker att man inte kan vara en vän liten blomma när man har att göra med skitstövlar. Där finns kvinnan som försvinner.

På ytan är det lugnt, men sedan kommer städerskan Elena till byn. Hon ser inte bara smuts och damm, utan även det som sopats undan.

Det är den tid då det grå äter tillvaron.

Då ljuset ännu sover och allt ligger i träda.

Men det blir en vårvinter och det blir en vår. Allt kan hända.

Ogjort är en relationsroman. Den handlar om det som gjorts och det som ännu är ogjort. Om att det ännu inte är för sent. Men att det kan bli det om vi väntar alltför länge.

Doris Dahlin är författare och har arbetat som konsult med inriktning på relationer på arbetsplatser. Hon har givit ut ett flertal böcker, bland annat Skammens boning,Till mamma på mors dag och Drunkna inte i dina känslor.