Doris

Det som finns där längst inne

Jag samlar på skrivarplatser där tankarna får rymma och rymmas.

Ibland blir det i stillheten på en ensam bänk i skogen, en sådan som den på bilden, som någon snickrat av nedfallna trädstammar. Lika ofta sitter jag i sorlet bland okända människor på café eller som idag på bibliotek.

Penna, anteckningsbok, dator. Men mest av allt utrymme att låta allt välla fram.

I det manus jag just nu skriver, är författaren rädd för de ord och minnen som hejdlösa springer fram i henne. Där har jag varit, ja där är jag ofta. Varje gång måste jag uppbåda ett mod mycket större än vad jag egentligen har.

skogsbank

2 Comments

  1. Det som finns där längst inne , har Du plockat fram bit för bit, och det är modigt.Modet, Ditt, är stort.

  2. Hejdlösa minnen kräver mycket. Men vi vill inte vara utan dem, för ur dem kommer också nytt och stärkande.

Comments are closed.