100 sidor – projektledning

100 sidor

Den här boken hjälper dig inte bara att strukturera projektet och föra det framåt.  Du lär dig också manövrera mellan de faror och oförutsedda händelser som alla projekt innehåller. Doris erfarenheter är samlade i den här lättillgängliga guiden som passar alla som leder projekt – som ser till att du har kontroll på läget.

Röster om boken

”Det var ett nöje att läsa boken, den är lättläst och kräver inte full koncentration utan kan läsas när och var som helst! Boken har hjälpt mig att på ett enklare och tydligare sätt hitta mina vägar som projektledare samt att lösa ev. konflikter och problem i ett tidigt läge innan problemet har blommat upp ordentligt. Jag känner mig tryggare i min roll och förstår nu att allt inte hänger på mig utan också på min grupp av medarbetare. För övrigt kan jag tänka mig att boken skulle kunna användas i processledarutbildningen inom Region Skåne där man också arbetar med facilitering som metod!
Eva Lindstrand

”Boken ger kortfattade beskrivningar och handfasta råd, ingen onödig textutfyllnad som i amerikanska managementböcker. Jag har fått en klarare bild av projektledning och gillar böcker som man kan ta sig igenom relativt snabbt. Det här är en sån bok.”
Peter Rexhammar

”Boken är bra, ganska basic men ändå mycket övergripande. Den har varit idégivande, är bra skriven och lätt att förstå.”
Claes Jansson, Bjuvs kommun

”Boken har gett mig ett helhetsperspektiv på att driva ett projekt och vad som är viktigt och vilka de normala fallgroparna är. Boken har gett mig en trygghet att driva ett projekt, och veta hur man lägger upp ett projekt, hur man driver det och vilka verktyg man måste ha för att maximera resultatet och få gruppen och projektägaren att både tro men även förstå vart vi står och vart vi är på väg där man kan ge tydlighet i projektet. Det är en bra bok att ha med sig och bläddra fram områden som du har behov av där och då.”
Inköpschef (som vill vara anonym) på ett svenskt börsbolag.

”Jag har köpt ”100 sidor om att lyckas som projektledare”, men också PR-handboken från er. Gemensamt för dem är att de är handfasta, konkreta och riktigt bra! Det direkta och raka tilltalet gör att jag blir sugen på att sätta igång direkt med att använda de nyvunna, eller ibland återfunna, kunskaperna. Projektledarboken ger en bra sammanställning av alla de där sakerna som man ska tänka på som projektledare – men som ibland faller ur minnet. Det smidiga formatet gör att den är lätt att ha med sig och titta i vid behov. Där ligger PR-handboken i lä, det är en riktig tegelsten, men en bra tegelsten!”
Ylva Fontell, Dynamo kulturinformation

”Boken hjälper till att få förståelse för vad projektledarrollen innebär så att man kan använda sig av denna kunskap i arbete med kunder.”
Mikael Trägårdh, DataPartner