100 sidor – Utvecklingsarbete

100 sidor
100 sidor

I den här boken får du exempel från verkligheten och många goda råd om utvecklingssamtal. Boken innehåller också praktiska checklistor för dina egna samtal.

Röster om boken

”Doris Dahlin går pedagogiskt och lättläst igenom olika aspekter av ett utvecklingssamtal. Det handlar om förberedelser, hur frågor ska ställas, om att nå fram och skapa en dialog, vikten av att våga ta konflikter, konsten att kunna kritisera och ge beröm på rätt sätt med mera.”
Personal & Ledarskap

”Den här boken är helt fantastisk. Jag kommer definitivt att använda den som kurslitteratur i de utbildningar jag håller.”
Fredrika Persson, Freja Konsulter

”Den har hjälpt oss att lära våra chefer att hålla bättre samtal med sina säljare. Den är kort och enkel och lätt att förstå. Det här är en bok jag rekommenderar till alla som har chefsansvar och därmed håller utvecklingssamtal.”
Catrin Dagander, Beltton Svenska AB

”Den har hjälpt oss med att. planera och genomföra utbildningar i medarbetarsamtal. Boken är bra för att den är lättillgänglig, praktisk, lagom tjock. Det här är en bok jag rekommenderar till den/alla som chefar och är oroliga för att hålla samtal.”
Per hassling, Räddningstjänsten Storgöteborg

”Den har hjälpt mig med att ha vettiga mål/utvecklingsamtal samtidigt lärt mig hantera olika typer av människor i exempelvis konfliktsituationer,rehabilitering och kreativt tänkande.Teamanda etc. Böckerna är bra för att man kan använda dem som uppslagsbok vid ett speciellt problem man stöter på samt att checklistor kan man ej få för många av inom chefsyrket.”
Michael Bergman, Fortum Service Öst AB

”En bra-att-ha-bok för både chefer och anställda som vill försöka göra något vettigt av utvecklingssamtalen”.
Du & Jobbet

”Inom varje individ finns en utvecklingspotential – den kan chefen fånga upp vid ett utvecklingssamtal. Författaren har åstadkommit en sakligt utformad och välskriven handbok.”
BTJ

”Både chef och medarbetare har mycket att vinna på att förbereda sig inför utvecklingssamtalet. Chefen får tillfälle att se till att medarbetaren prioriterar ”rätt” arbetsuppgifter och medarbetaren får ett kvitto på vad chefen är nöjd och mindre nöjd med.
Lästips; 100 sidor om hur du gör utvecklingssamtalen till något att se fram emot av Doris Dahlin.”
Personalaktuellt

”Ledarskapskonsulten Doris Dahlin menar att utvecklingssamtalen är det perfekta redskapet för en ambitiös chef. Rätt utnyttjade blir samtalen dessutom en kick för chefen – och medarbetaren.”
Finansvärlden

”Här lär du dig hur du gör utvecklingssamtal som är mer än bara babbel.”
Tidningen Blomsterbranschen